25. syyskuuta 2012

SAMA PAIKKA


Yksi suosikkiblogeistani on lista asioista. Intouduin oikein kunnolla (linkistä näkee mistä) ja kuvasin usean päivän ajan työpöytääni. Mielenkiintoinen tutkielma omasta arjesta työpöydän ääressä. Viimeiseen kuvaan oli hyvä päättää, koska ompeluaikaa olin hakenutkin ja paikkaa minne lykätä kone hetkeksi, eli siis pariksi päiväksi. Kahden vetoketjun ja kahdeksan lyhyen sauman verran sitä onnea kesti. Kaksi uutta tyynyä koristamaan päiväpeiton päälle. 

↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↓ ↑ ↑ ↑ ↑

I took photos of my desk every day for about two weeks (thanks to lista asioista -blog, it's one of my favourites!). It was really interesting to observe what was going on and what I was really doing every day... My goal was to place my sewing machine somewhere for a couple of days and sew! And oh boy did I sew! I made two pillows to decorate my patchwork quilt, and make it even prettier.
24. syyskuuta 2012

LASTENHUONEESSASateisena sunnuntaina otettiin ja tehtiin sängyn päätyyn maisema. Ei sillä etteikö lastenhuoneessa olisi jo väriä ja iloittelua, vaan ihan siks ku huvitti. Ja tytär tykkää sängystään entistä enemmän. Se on hyvä! Sänkyjen maalausurakka kun on odotustilassa.

*/*/*/*/*\*\*\*\*

It was rainy sunday and we did something nice for the old bed. Playroom is colorful, but there was space for the pink mountains, funny clouds and christmas tree. Kids love it and it's great! I love it too!


23. syyskuuta 2012

NOW ALSO IN ENGLISH!


Ajattelin tulla kysymään, että tahtoisitteko, että kerättäisiin taas valokuvagalleria SUPERHELPOISTA SYYSPIPOISTA? No, kerätään kuulkaas vaan. Lokakuun loppuun asti saa lähettää kuvia (sähköpostiosoite on tuossa sivupalkissa) (kuvien koko voisi olla leveydeltään 500 pikseliä) ja kokoan ne sitten kaikki yhteen. Kivaa!

 \\\///\\\///\\\///\\\///\\\///\\\///

From now on, I'm going to tell all of my stories also in english. I know I have readers all over the world, and that makes me very happy. Translators are always so funny, so this is good way to tell my thoughts to everyone - in english! So welcome to the english version of MUITA IHANIA.

Last winter I made a photo gallery of MUITA IHANIA -hats. Now I think it's time to do the same thing with SUPER EASY FALL HAT. You can send me photos of your hats by the end of October (photo size: 500px width) and I will make a gallery out of them! I'm so excited about this! FUN!


21. syyskuuta 2012

RUSETTIPIPOKun velipoika nukkui päiväunia, isosisko katseli Ellaa ja Aleksia ja totesi, että se on kyllä ihana ja söpö elokuva. Oon aivan samaa mieltä. Siinä sivusilmällä katselin itsekin, kun ompelin pikapipoa tyttärelle. Vaaleanpunaisesta veluurista ja kukikkaasta mummukankaasta (josta leikkasin mekonkin, saa nähä valmistuuko se ens unilla) suuuuuri rusetti. Kuulema ihan kiva, mutta ei aio käyttää. Perusjuttu. (huomenaamulla varmaan laittaa päähänsä, veikkaisin!) (tai siis toivon!)18. syyskuuta 2012

PILVENREUNALLANyt on saatavilla Pilvenreunalla-villatakin ohje koossa 4-5 vuotta, Tampereen ihanimmasta lankakaupasta Kerästä. Tulossa myös muita ihania kokoja lähiaikoina.

(kuvissa ei oo justiisa sitä mallia, mutta meijän perhe piparireunoissa muuten :))


16. syyskuuta 2012

JÄRVIPÖLLÖT


Koitan pöllöineni pysyä perässä ystävien vastasyntyneiden kanssa, en meinaa onnistua.


10. syyskuuta 2012

SUPERHELPPO SYYSPIPO


Löysin niin ihanat vanttuut kaupasta, että ostin ne ja tein niille kaveriksi pipon. Nyt puuttuu enää niihin sopiva takki. Oikia järestys, sanomminä! Superhelppo syyspipo ja siihen ohje, olkaa hyvät!

Tiheys: leveys 10cm = 15s
korkeus 10cm = 22krs

Luo 72 silmukkaa vitosen sukkapuikoille. Jaa silmukat neljälle puikolle ja neulo 2 o 2 n yhteensä 6 krs. Neulo sen jälkeen 11 krs sileää, jonka jälkeen tee piparireunakuvio:
1.krs: *3s pinkillä, 4s harmaalla, 2s pinkillä* ja toista koko krs.
2.krs: *2s pinkillä, 6s harmaalla, 1s pinkillä* ja toista koko krs.
3.-5.krs: *1s pinkillä, 8s harmaalla* ja toista koko krs.
Jonka jälkeen neulo harmaalla 17 krs. 
Tee päälakikavennukset niin, että neulo 10 silmukkaa ja neulo kaksi oikein yhteen, toista tämä kuusi kertaa ja seuraavilla kerroksilla teen kavennukset samoissa kohdissa, eli kavennuskohtia on yhteensä kuusi. Kun silmukoita on jäljellä sopivan vähän, katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi. 
Tee tupsu, kiinnitä se, päättele kaikki langat ja pistä pipo päähän ja lähe ulos! Eikäku välissä kannattaa kostuttaa ja kuivattaa pipo, muttei oo tietty pakko. 

Itse käytin lankana Patonsin Fairytale Dreamtimea kaksinkerroin (ihanaa, pehmoista vauvalankaa, 100% villaa), suositellaan neulomaan 3,25 puikoilla ja tiheus on vyötteen mukaan 36 krs x 28s kymppi kertaa kympillä, eli jotain vastaavaa lankaa, kun käyttää, niin ohje toimii. ;)


PS. Poikasen ihana myssy on Erikan tekemä, Pyynikin pienpukimosta!


Leppoisia syyskuun päiviä kaikille! Ja hulluna neulomisintoa kaikille toivon, itsellenikin (ei nimittäin vielä huvita)! 

HERNEPUSSIT
Lastenhuonetta järkkäillessä vastaan tulivat nämä vanhat hernepussit. Jäin niitä siihen ihan ihastelemaan, että jo oon jaksanu käsin ommella ja tehä, että ei olis nyt kyllä puhtia tehä noin komeita HERNEPUSSEJA! Tein ne Neitokaisen ollessa vauva ja hyvin ovat palvelleet tehtävissään monenmonta vuotta. Paras leikkihän on tietty se, että laitetaan pussi pään päälle ja koitetaan kävellä mahdollisimman pitkä matka ja vaikka pomppia siinä samalla. 


6. syyskuuta 2012

IHANA LAHJA!Viime viikolla juhlistin, kera ihanien ystävien, uutta kotiamme Aikuistuparien merkeissä. Täytyy kyllä todeta, että oli niin mahottoman kivat kotikemut, ettei oo aikoihin ollut! Tarjolle tein nyt jo vakkariksi muodostunutta feta-perunasalaattia (suosittelen lämpimästi kaikille!), omena-sellerisalaattia ja domino-juustopiiraan ja päälle vähän kaikkea muuta pientä, niinku sipsiä ja popcornia. Parasta oli silti tietysti ja ehdottomasti seura, mutta kivaa oli myös ohjelmanumerot, jotka juhlien edetessä itsestään muodostuivat. Olen kyllä superonnekas, minulla on niin ihania ystäviä!

Lahjojakin uusi koti sai. Tämän yhden tahdon teille nyt jakaa. Sain nimittäin eräältä ystävältäni  ihanan purkin, Browniemixin, ainekset valmiina purkissa! Erityisen ihanan lahjasta teki se, että kyseinen ystävä ei ole mielikuvissani se ensimmäinen, joka yllättäisi tällaisella lahjalla ja aina, ihan aina, sydäntäni lämmittää itsetehdyt lahjat erityisen paljon. Kiitos E!