3. toukokuuta 2012

+++
Tammikuusta asti ollaan äitini kanssa yhteisvoimin koukuteltu isoäidinneliöitä, eikä turhaan (muistanette nämä välivaiheraportoinnit: 1, 2, 3 & 4). Lähes 150 tilkkua tehtiin ja tässä lopputulos. Mun tähän astisen elämäni upein virkattu torkkupeitto! Tilkuista näkee kumpi meistä on tehnyt ja sikski tää onnistu näin hyvin, siinä näkyy me, äidin ja tyttären yhteistyö. Mää oon tästä(kin, taas!) ihan hullun onnessani. Ja mulla on ihan älyihana äiti!

Tosi kova hommahan noissa neliöissä oli. Lankaakin meni (jälleen kaksinkertaista Maijaa, Novitan Isoveljeä, jämiksikin niitä vois sanoa.. heh, ja kolmea pinkkiä satunnaislankaa) paljon, en uskalla ees laskea määriä ja hyvin monta iltaa tilkkuja virkaten ja äidin kanssa puhelinkeskusteluja käyden siitä, montako pitää olla mitäkin (kumpikin inhosi harmaiden tilkkujen tekoa, joten niiden määrä hupeni työn edetessä, muuttuen kivemman värisiksi) ja kyllä mää melko monta iltaa päättelin ihan vaan langanpätkiä ja ompelin paloja yhteen. Tää oli mun ensimmäinen isoäidinneliötyöni ja mietin kovasti, miten olis parasta yhdistää tilkut. Halusin liitoskohdista mahdollisimman näkymättömät, joten ompelin ne yhteen. Vuoropistoin oikealta puolelta, silleen miten neulekappaleetkin yhdistetään. Musta tuosta tuli tosi siisti niin. Ja nurja puolikin on katseenkestävä.

Tykkään peitosta tosi paljon. En oo koskaan nähnyt vastaavaa toteutusta, joten oivalluksenkin ilo oli iso osa tätä työtä myös. Se on isoäidinneliöpeitto, joka ei näytä isoäidinneliöpeitolta!


Loppuun vielä viihteellinen kuva toisesta viltin tekijästä, olkaat hyvät! Oikea plussamaatuska!
 

103 kommenttia:

 1. Voi että mä saan intoa sun postauksista ;) Olet oikea innovaattorimaatuska ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, kiitos! innovaattorimaatuskuus sopii mulle. :)

   Poista
 2. Siis WAU! Voi miten paljon vähemmän päättelyä, kuin monivärineliöissä ja mahtava lopputulos.
  Voisitko ystävällisesti laittaa tuon piparireunuksen ohjeen, kun en löydä mistään ja pipostakin se jäi pois...

  Kevätterveisin

  Topukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No sitä mietin päätellessä (vaikka päättelystä tykkäänki), että hulluksihan sitä tulis jos olis neljää väriä per ruutu..

   Ja piparireunus, nyt hoksasin, että sen ohjettahan oltiin tosiaan pyydelty jo piponki kanssa. No, sen voi tehdä monella tapaa, mutta tässä tein sen niin, että ensin olin tehnyt pylväskerroksen, jonka jälkeen tein seuraavasti: yksi ketjusilmukka, jonka jälkeen pylväs hypäten kahden alla olevan silmukan yli, sitten taas ketjusilmukka, ja pylväs samaan missä edellinenkin pylväs, ja ketjusilmukka ja taas pylväs siihen samaan ja yksi ketjusilmukka. sen jälkeen piilosilmukalla "lopetetaan" pipari alla olevaan silmukkaketjuun. :D Voijee, ei musta ehkä virkkuuohjeiden kirjoittajaa ainakaan tuu :)

   Poista
 3. Voi että, miten innovatiivinen sinä olet! Tykkään hurjasti noista plussista. Ja tuo saumaton yhdistäminen, vau! :) Minkä kokoisia sinun ruutusi ovat, jos niitä tuli yhteensä 150 kpl? Todella ihanan peiton olette tehneet, ikuinen muisto yhteisestä projektista. Minun peittoni on myös ensimmäinen isoäidinneliöprojekti ikinä, siihen tuli 70 ruutua. Siihenkin tuli rimpsureuna, tosin täysin erilainen, kuin sinulla. :)

  http://kivimaella.blogspot.com/2012/04/saying-hello.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mää tykkään plussista kans! Oon jo vuosia haaveillut tekeväni ihan kangastilkuista tilkkupeiton plussatyyliin, mutta en oo päässy toteutusvaiheeseen, mutta tässä pääsin. Vaikka luulen, että tää oli työläämpi vaihtoehto. :) Ruutujen koko on 11cm x 11cm ja ruutuja on peitossa 11 x 13 eli 141kpl. Ja niinpä, tää on ihana muisto :)

   Hei ja upea tuo sun vilttisi!

   Poista
 4. Itse sain just kans mummonneliöpeiton (perinteisempi malli :D) valmiiksi ja tiedän tosissaan, mimmonen homma siinä on :) Peittosi on kaunis ja ihanasti erilainen! ps. äitisi taitaa olla ihan näköisesi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! kovatöisiähän uo ovat, mutta onneksi palkitsevia. :) alakuvassa olen minä, mutta kyllä meissä äidin kanssa on samaa näköä. siskoksiksi luultu. :)

   Poista
 5. Wau, miten hieno idea ja yhdistämis-juttu on tosi makea! :)
  Ja hurjan söpö maatuska :D

  VastaaPoista
 6. Vau miten upea! Ja kauhea homma tossa varmaan olikin! Tosi kauniit värit ja ihana idea tuo plussa.

  VastaaPoista
 7. Ihana, ihana, ihana! Mää nytheti lähetän tän linkin mun äitille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kitoskiitoskiitos! ja lähetähän! :)

   Poista
 8. Oih, aivan huikean ihana peitto. Alkaa tuntua siltä että täällä piiiitkän pitkään (tahattomaan) käsityötaukoon tulee stoppi hetkenä minä hyvänsä, sen verran houkutteleva idea. Tykkään kovasti tehdä isoäidin neliöitä ja minun silmääni nuo yksiväriset miellyttävät enemmän kuin kirjavat. Mä oon kyllä aika pahasti muutenkin koukuttunut sun blogiin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että oot koukussa ja että tää on selvästi saanut ihmiset liikkeille käsityöideioiden suhteen :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mikä mahtava (lähes)kirosanan voima! pirskatti!

   Poista
 10. WOW, that blanket is just perfect! I love it!! The pattern, the colors.. everything.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I think it's perfect too! :)

   Poista
 11. Tuo on kyllä niin upea, että taitaa olla itselläkin lankojen osto edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juu, nyt lankakauppaan mars :)

   Poista
  2. Nyt tuli valmista. Kiitos innoituksesta!

   Poista
 12. Kyllä on taas niin mahtava peitto etten kestä. Siis mä en kestä. Must on ihan epäreilua etten mä osaa tehdä tollaista. Eikä mun äitikään osaa. Nyt sit et loukkaannu, mut mä en kertakaikkiaan osais sanoa onko vikassa kuvassa sä, vai sun äiti? Joka tapauksessa, on kyllä aihettakin olla älyonnessaan tosta peitosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja määkään en ollu tehny ainuttakaan isoäidinneliötä ennen tuota, eli siis kuule ala hommiin vaan, kyllä se sieltä tulla tupsahtaa sunkin peitto! :) Ja en loukkaannu, heh, kuvassa olen minä. Meissä on kyllä samaa näköä ja viltin alta kurkatessa varsinki. :D

   Poista
 13. Hyvä Tiina ja Tiinan äitiliini! Ja viihteellinen kuva maatuskasta on varsin kiva. Taidan tunnistaa kuvauspaikankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kaimasein! Olisin tahtonut kuvaamaan Nallikariin tai Patelan rantaan, mutta kumpiki oli myllätty niin sitten surkiassa säässä etittiin kivaa paikkaa ja päädyttiin Heinäpään perukoille :D Maatuskakuva oli paras :D

   Poista
 14. Hyvä maatuska ja äitimaatuska! Se on mainio!

  VastaaPoista
 15. Nyt jo valmis!! Hienoa Tiina:) ja äiti kans:))

  VastaaPoista
 16. Huikean upea peitto! Ja mahtava innovaatio, ihan uusi tapa kyllä käyttää noita neliöitä. Tykkään tästä ideasta paljon enemmän kuin peruspeitoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin määki tykkään enempi ku peruksesta :)

   Poista
 17. Siis eikä, nyt jotain rajaa hei näiden ihanien juttujen kanssa koska kommentoijilta loppuu adjektiivit kesken :D Siis niin paras ja ihanin taas! Miten mahtava idea nuo plussat! Tuo niin freesin tuulahdukseen isoäidinneliöihin. Ja sitä kun on luullut että isoäidinneliöiden suhteen kaikki on jo keksitty. Mutta eipäs olekaan, ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos norsis! Ja siis niin, laitoin blogin nimeksikin sen ainoan adjektiivin jolla kuvaan omia suosikkitöitäni... :D heh. Ja niinpä, näyttää isoäidinneliöt ihan erille. Oon tänäänki useaan otteeseen ihaillut peittoa tuossa sohvan laidalla.

   Poista
 18. Ihan mielettömän hieno!! Ja tosi herkulliset värit, olet kyllä taitava (ja äitisi myös)! Saisinko udella. että millä ohjelmalla muokkaat kuviisi sävyt? Olen yrittänyt löytää jotain helppoa ja hyvää kuvienkäsittelyohjelmaa, mutta vielä ei ole sopivaaa löytynyt. Tykkään kuviesi värimaailmasta :)

  T. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Usein muokkaan kuvia ihan Photarilla, ja sen lisäksi oon käyttänyt netin Picnikkiä, joka kylläkin meni kiinni pari viikkoa sitten ja en oo oikein vielä löytänyt uutta kaveria siltä saralta... Puhelimella käytän InstaCamia ja Pictures Labia, kun onhan mulla tosiaan blogissa sillon tällöin pelkkiä kännykkäkuviakin :)

   Poista
 19. Mielettömän kanis ja onneksi sait sen tehtyä. Tällaisen on kiva tehdä talkovoimalla, niin ja tulee nopsasti tehtyä. Seuraavaksi kun teet tällaisen niin voit värkkää kaverit mukaa. Jokainen kun tekee yhden tai kaksi neliötä,... ja vot peitto on kohta valmis.T:) Koralli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos .! Olis kyllä yhen illan juttu, jos tekis vaikka kaveriporukalla jollekkin vauvalle pikkuisen viltin. Semmoisen tekeminen oliski jotenki tosi kivaa. Yhdenillanjuttu!

   Poista
 20. Voi hitsi mikä idea. En oo noin nättiä isoäidinpeittoa vielä nähnykkää, ehkä voisin alkaa harkitsemaan omankin tekemistä... :D Onnea ihanan peiton johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Ja nyt vaan alat tekemään, jos sille tuntuu!

   Poista
 21. Todellakin - isoäidinneliöitä, jotka eivät näytä isoäidinneliölitä. Upea peitto ja ihan mahti-idea!

  VastaaPoista
 22. Vau! Hienosti sommitellut neliöt! Tilkkupeittojen tekeminen on koukuttavaa... Mulla on tilkkupeitto jo siinä vaiheessa, että yhdistän palasia (ja seuraavaan langat jo tulossa). En vain ole keksinyt, miten saisin parhaiten ne yhdistettyä. Millainen yhdistämisratkaisu tässä peitossa on?

  Ps. Aivan ihana blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Arvaas vaan onko mullakin jo olo, että mitä jos tekis vielä kuitenki toisenki... heh. Tässä yhdistin palat vuoropistoin, tykkään lopputuloksesta näin!

   Poista
 23. Ihanan erilainen sommittelu! Tykkään!

  VastaaPoista
 24. Peitosta en niin välitä, vaikka kaikki sun käsityöt on aina niiiiiiiin ihania. Mutta toi viimeinen hömpsöttelykuva pelasti koko postauksen. Onnea urakan loppuun saattamisesta. Taisinpa sinut tunnistaa viimeisen kuvan perusteella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hassuttelukuvia tarvitaan toisinaan! :)

   Poista
 25. Wau! Todella upea peitto! On niissä vaan kova homma. Mäkin virkkasin meidän peittoa vain 3 vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oijoi, no onneksi sait valmiiksi eikä mieli muuttunu matkalla! :) Tein määki yhtä kangastilkkupeittoa puolitoistavuotta.

   Poista
 26. Voi kun ihana, todella erilainen jotenkin :) innoittava tosiaan, lähtiskö ittekin jotain sen tyylistä tekemään, kun just ne perinteiset ei välttämättä sytytä :)

  VastaaPoista
 27. Upeeta, mahtavaa! Tuossapa tavoitetta. Anoppi opetti mut just virkkaamaan yhdenlaisia isoäidinneliöitä, lähtisköhän projektiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ja kuules projektia vaan kehiin! :)

   Poista
 28. I love your style - and I'm crazy about your name ;-)

  Best wishes
  tina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Tina! I know, I love your name too ;)

   Poista
 29. Kaikki sun tekeleet on maailman mainioimpia, mutta tämä on kyllä ykkösjuttu! Itsehän väännän sitä perinteistä isoäidinneliöpeittoa ja se ei edisty ikuna. Tekis mieli vaihtaa puolivälissä tällaiseen ei niin perinteiseen malliin missä ois vähempi väriä per neliö - ehkä seuraava peitto sitten toisella tapaa. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Taru!

   Hei elä vaan luovuta, vaan tee se ekka ja sitte alotat kato toista ;) Mullaki kutkuttaa jo seuraava... isompi... heh.

   Poista
 30. Voi Tiinus, tämäkin vielä. Sanoisinko, että kerrassaan innovatiivisuuden multihuipennus. M-A-H-T-A-V-A.

  VastaaPoista
 31. Kertakaikkisen ihana! Kukahan sitä mullekkin virkkailis tuommosen? Kateellinen olen siis. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuules, mää ehdotan, että testaat onnistuisitko ite :) Mää voin kannustaa sua!

   Poista
 32. Onpa mahtava idea ja toteutus, tosi ihana! Itsekin pähkäilen päiväpeiton tekemistä meidän sänkyyn, siinä taitais olla kyllä aivan liian iso homma. Ja että jaksoit ommella kaikki saumat käsin, siinä sitä on hommaa kerrakseen! Itse oon tehnyt yhden vauvapeiton ten stitch blanket - tekniikalla (ohje löytyy Ravelrystä), se on kätsy kun ei tule ommeltavia saumoja ollenkaan ja saa kans kaikki yhteensopivat jämälangat käytetyksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mää en oo kauheesti paneutunut virkkuuhommiin, oon enempi neuloja muutenkin ja ompelija. Ja tykkään käsinompelusta, joten sikski päädyin ompeleen enkä koukuttaan paloja yhteen.

   Pikaisesti googlettelin ten stitch blanketilla ja aikas hauskoja juttuja näkyi. Liikaa ei uskalla katella, ettei vaan löydy lisää inspiksiä. ;)

   Poista
 33. Onpa ihana! ja ihana äiti sulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin onki. Mulle se kaikkein paras.

   Poista
 34. Ääneen tuli täälläkin sanottua: Wau!! Siis, wau!

  Todella tuore ote tuohon isoäidinneliövilttiin, tuuletusta perinteiselle. Hieno pää sulla, kun tuollaisia sieltä syntyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, kiitos! se on siisti tunne, kun huomaamattaan sanoo itsekseen ääneen. Yleensä ne on just joko wau tai sitten se päinvastainen.. :D

   Ja niin, itsekin olen kiitollinen päästäni toisinaan. Oivallus on ihanaa! Voi kun tästä kaikesta saisi vielä rahaa (tietty, että sais toteuttaa enemmän sitten niitä muita juttuja mitä päässä on odottamassa) tai että pää toimis kaikissa muissakin tilanteissa samalla tavalla :D

   Poista
 35. Tyksin tästä blogista NIIN kympillä! Oon tainnu hehkuttaa sitä ennenkin? Ois aivan ihanaa jos osallistuisit blogimme arvontaan. Alla on sinne suora linkki! Palkinto on sellainen mihin en missään muussa blogissa ole törmännyt :)  http://artlifeandtravel.blogspot.com/2012/04/julkimo-skaba-muista-aanestaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ja ainahan sitä saa hehkuttaa uudelleenki, jos on jotain mitä tahtoo hehkutella! niin mää ainaki teen :)

   Ja hauska arvonta, pitääpäs osallistua!

   Poista
 36. Upea, kaunis, mahtava, ihana! Tässähän loppuu ylistyssanat kesken :) Tykkään ihan hirmuisesti ideasta ja toteutuksesta.

  VastaaPoista
 37. Tämä tulkinta vetää kaikessa neroudessaan ja kauneudessaan suorastaan sanattomaksi! :)

  VastaaPoista
 38. Mahtava reaktio! ;) Ja iso kiitos kuules!

  VastaaPoista
 39. Aivan mahtava! Löysin blogisi hiljattain ja ihastuin samantien tähän peittoon niin, että lähdin tekemään samalla plussaidealla meillekin torkkupeittoa.Kiitos siis virikkeestä ja mahtavasta blogista. :)Voit seurata blogistani miten edistyn ja riittääkö maltti.

  VastaaPoista
 40. This granny square afghan is amazing! What size hook did you use? and what weight yarn did you use? You should make a pattern for this! so fabulous!

  VastaaPoista
 41. Hello Tina!
  Noticed you replied to some people in english so thought i would ask ( as above ) what hook and yarn you used. How big are the squares and how many ? Would love to make this for my daughter.
  Regards, Maggie. ( in Australia)

  VastaaPoista
 42. Wow, the blanket is really beautiful.. i am a beginner crocheter and i am learning how to do granny squares and i would like to make this blanket for me to learn how to do this.. thank you for sharing this...

  Deanna

  VastaaPoista
 43. Great blanket! The pattern is so simple but amazing! Well done to you! :)

  VastaaPoista
 44. Love this blanket so much. What a clever gorgeous pattern thanks for sharing, another admirer in Melbourne Australia

  VastaaPoista
 45. Oi että, todella hieno peitto!! Himottaisi itsekkin alkaa väsään neliöitä ja kokeilla moista! Ikuisuusprojektihan siitä toki tulisi mutta josko tuo valmistuisi tulevina vuosina :)

  VastaaPoista
 46. I love your blanket :) I've made my own sort of replica of this cross pattern but I was wondering how you created the edge for this blanket?

  VastaaPoista
 47. Oi miten ihana ja erityisesti tuo tilkkujen asettelu viehättää. Itse olisin tehnyt tietysti tylsästi vinoraidoittain tai jotain muuta. Nuo ristit on niin oivallisia.

  VastaaPoista
 48. I love your blanket, it's gorgeous! Do you have a pattern available for it?

  VastaaPoista
 49. I don't understand a word of Finnish, but I do understand good handiwork. Your blanket looks absolutely amazing! This will be my next granny square project, for sure.

  VastaaPoista
 50. That's so nice ! I love it !!! I pined it on pinterest ! Love love love !

  VastaaPoista
 51. Stumbled upon your blog via pinterest. I truly enjoyed browsing your summer posts. My mom is Finnish so I have spent many of my childhood summers there. Your photos have made me long to revisit Finland. :) your style is so Finnish, simple, bright, creative, and perfect. I especially love this blanket. Fabulous work. You are so creative. Thanks for the insperation.

  VastaaPoista
 52. THis is a beautiful idea, I just shared it on my facebook page https://www.facebook.com/ClairetteTricote?ref=hl
  Your blog is gorgeous!

  VastaaPoista
 53. Love this! Did you use stylecraft yarn? I think I've identified the colors!

  VastaaPoista
 54. I love this! I have some yarn I've been saving for several years that will be perfect to make my own. Thank you for sharing your beautiful photos!

  VastaaPoista
 55. I love the blanket! That is such a cool idea! I have spare small granny squares - this looks like a great idea to work them up!

  Take care
  Anne (Crochet Between Worlds)

  VastaaPoista